Tre trapphus

Huset består av tre uppgångar; A huset, B huset och C huset. Alla uppgångar nås via den gemensamma entrén mot Bondegatan och via gården.

Gården & cykelrum

Vi har en jättefin och lummig gård med cykelparkering, uteplats, grill och en pytteliten lekstuga.

Husets gårdsgrupp ansvarar för planering och skötsel av gården.

I cykelrummet finns ett antal förråd. Det är ytterst viktigt att dessa inte blockeras av cyklar eller dylikt. I förrådet förvaras även utemöbler, gräsklippare och grill för användning av medlemmarna.

Tvättsstugan

I cykelrummet finns ett antal förråd. Det är ytterst viktigt att dessa inte blockeras av cyklar eller dylikt. I förrådet förvaras även utemöbler, gräsklippare och grill för användning av medlemmarna.

Förråd

I vissa förråd finns kranar som reglerar vatten och ventilation, dessa behöver fastighetsskötaren ha nyckel till. Föreningen tillhandahåller lås till dessa förråd, i övrig rekommenderas klass III lås på förrådsdörrarna.

Hissarna

Hissarma sköts av S:t Eriks Hiss AB. I riktigt akut situation finns en larmknapp i hissen som gör att du direkt kommer i kontakt med en larmoperatör.

I B-huset är hissen utrustad med en optisk skyddsgardin inne i hissen som gör att hissen stannar om man kommer för nära hissdörren vid färd. Om det inträffar så ser man till att utrymmet intill dörren där den rostfria listen sitter blir fritt igen och så är det bara att trycka på en våningsknapp  och hissen sätter igång igen.

Felanmälan 08-522 258 00

Soprum

Det finns tre kärl för hushållssoppor, två töms tre gånger i veckan och det tredje töms fredagar. Klagomål på soptömningen/hanteringen kan förutom till styrelsen även framföras direkt till Renhållningsförvaltningen på telefon 08-508 46 540.

  • Fulla kärl – vänligen fyll inte över kärlens kant, det skall gå att stänga locket och att rulla ut utan spill. Är kärlet fullt så finns det återvinningsstation mittemot Bondegatan 79. Det går inte att ställa påsar bredvid kärlen.

  • Plast, pappersförpackningar, metall och glas – skölj ur matrester så gott det går. Smutsiga förpackningar kommer att brännas istället för att återvinnas, dessutom undviker vi dålig lukt eftersom dessa kärl endast töms en gång per månad.

  • Kartonger – för att undvika fulla kärl, släng endast helt platta kartonger. Skär sönder, vik ihop eller platta till.

  • Grovsopor – vi betalar för hämtning per kubikmeter, så undvik att slänga skrymmande föremål, t.ex. möbler eller julgranar. Demontera gärna så mycket som möjligt så att slängda föremål tar mindre plats. Det är inte tillåtet att slänga byggsopor vid renovering. Även här gäller att ej fylla över kärlets kant..